Even voorstellen

Toon en Toontje 001

Mijn naam is Anton Neggers (Boxtel, 1959). Ik ben afgestudeerd als jurist en werkzaam in het HBO. Geschiedenis was van jongs af aan mijn grote passie.

1509253_270783469769600_1946327053_n

Op mijn veertiende bezocht ik voor het eerst een archief om op zoek te gaan naar mijn voorouders.  Na de stamboom van de familie Neggers en mijn eigen kwartierstaat had ik zoveel informatie verzameld over de heerlijkheid Oirschot en Best dat ik mij ook in de locale en regionale geschiedenis ging interesseren. Genealogie en geschiedenis zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Inmiddels strekt mijn onderzoeksgebied zich uit over het hart van de voormalige meierij van ‘s-Hertogenbosch.  Mijn bevolkingbestand telt inmiddels meer dan 250.000 personen die vanaf de middeleeuwen woonden in Oirschot, Best, Oost- en Middelbeers, Boxtel, Liempde, Esch, Haaren, Sint-Oedenrode, Gemonde, Sint-Michielsgestel en (verre) omgeving.

In 1986 publiceerde ik mijn eerste artikel. In 2001 verscheen de Genealogie Neggers. Mijn artikelen verschenen onder andere in Gens Nostra, de Brabantse Leeuw, Campinia, het Genealogisch Tijdschrift voor Oost-Brabant en InBrabant. Ze gaan over uiteenlopende onderwerpen, zoals het plaatselijk bestuur in de achttiende eeuw, de politieke reformatie ,  Spaanse jonkers en Hollandse baronnen in Brabant, en de kut van Dora van Son. In 2007 verscheen mijn boek Schelmen en Hontsvotten Werck, over de moord op de drossaard van Oirschot in 1735.

Ik ben voorzitter van de afdeling Kempen- en Peelland van de Nederlandse Genealogische Vereniging, en voorzitter van Heemkundekring de Heerlijkheid Oirschot.

stamhouder 001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *